Monument de Pyramide van Austerlitz

Lichtjeswandeling 2020


De Pyramide in het licht tijdens de jaarlijkse Lichtjeswandeling!

Lichtjeswandeling vrijdag 31 januari 2020

De 6e editie van de Lichtjeswandeling is meer dan geslaagd!

De weergoden waren ons goed gezind, slecht 2 buitjes regen vielen er naar beneden, maar verder was het droog en de temperatuur was zeer goed voor de tijd van het jaar! 

Ons enthousiaste vrijwilligersteam heeft er met man en macht voor gezorgd dat dit evenement doorgang kon vinden. Ze kregen dan ook leuke complimenten van terugkerende en nieuwe bezoekers. 

Er was een spectaculair grote opkomst waar we erg blij mee zijn. Ruim 550 betalende bezoekers bezochten vrijdagavond 31 januari de verlichte Pyramide van Austerlitz. 

Veel mensen kwamen met een zaklantaarn of lampion, hetgeen een extra leuke sfeer creeërde langs het verlichte pad naar de Pyramide en op de trap naar boven. De kinderen werden verrast met een vingerlampje dat ook een erg leuk effect had.

De verhalenvertellers waren erg populair. In 3 delen werd het verhaal van het Raadsel van de Pyramide verteld door Franse soldaten op 3 verschillende locaties. 

Er werd ook voor een warm drankje gezorgd in de 'horeca-tent' op het Pyramideterrein.  Vooral de warme chocolademelk was heel erg in trek, de bezoekers stonden er na hun beklimming van de Pyramide voor in de rij. 

Ook de vrijwilligers die het Bezoekerscentrum bemanden kregen deze avond heel veel bezoekers, de film over de Franse tijd werd bijna continue afgespeeld.

Met dank aan alle bezoekers die deze avond tot een succes hebben gemaakt. De opbrengst is geheel bestemd voor het onderhoud van de dit levende Monument.

De 7e editie zal worden gehouden op vrijdag 29 januari 2021! 

Hieronder zie je een foto-impressie van deze bijzondere avond.