Monument de Pyramide van Austerlitz

Onze 50.000ste bezoeker!

Op zondag 25 november mochten wij onze 50.000ste betalende bezoeker van 2018 begroeten. Een vader met 2 kinderen waren de gelukkigen. Ze waren erg verrast en vonden de feestelijke ontvangst erg leuk. De kinderen kregen een leuke attentie en er waren 2 soldaten aanwezig, een zelfs met trompet, er werd dus letterlijk gehoor aan deze mijpaal gegeven! 
Wil je ook bijdragen aan het behoud van dit prachtige, levende Monument? 
Tot en met eind maart zijn wij elke zondag geopend en verwelkomen wij je heel graag! In het nieuwe seizoen zelfs weer 6 dagen in de week! 
TOT ZIENS!

Wandelen in de omgeving

Rond de Pyramide van Austerlitz bevindt zich een prachtig wandelgebied. Via de bossen bij de Pyramide loop je ook nog eens zo naar de Leusderheide. Er zijn wandeltochten te koop in het Bezoekerscentrum voor afstanden tussen 3 en 16 km. 

Lichtjeswandeling: Elk jaar op de laatste vrijdagavond in januari!


De Pyramide van Austerlitz werd vrijdag 26 januari 2018 voor de 4e keer in het licht gezet.
Maar liefst 385 bezoekers bezochten dit bijzondere evenement, een record.

Het verlichte pad door het bos naar de eveneens verlichte Pyramide van Austerlitz werd door hen bewandeld. Onderweg vertelden Franse soldaten over hun leven in het legerkamp, er was onder andere te zien wat ze zoal aten. Vanaf het platform op het monument was prachtig te zien hoe de andere bezoekers met hun lampionnen of zaklampjes door het bos kwamen aanlopen. In het Bezoekerscentrum draaide een film over de Franse tijd en de Pyramide. De opbrengst komt geheel ten goede aan de instandhouding van de Pyramide van Austerlitz. Deze editie van de lichtjeswandeling gemist? Volgend jaar is er op vrijdag 25 januari weer een kans.