Monument de Pyramide van Austerlitz

Lichtjeswandeling 2020


De Pyramide in het licht tijdens de jaarlijkse Lichtjeswandeling!

Lichtjeswandeling vrijdag 31 januari 2020


Je bent vast nog nooit 's avonds bij of op de Pyramide van Austerlitz geweest? Grijp je kans!
Op vrijdag 31 januari 2020 staat dit icoon uit de Franse Tijd weer in de schijnwerpers tijdens de Lichtjeswandeling van 17.30 - 21.00 uur!
(afhankelijk van de weersomstandigheden)!


De Pyramide van Austerlitz wordt dan weer prachtig verlicht, maar ook de weg ernaartoe.
Iedereen (jong en oud, groot en klein) is die avond van harte welkom om dit bijzondere monument uit de Franse Tijd (1795-1813) eens anders te bekijken en te beleven.

KOSTEN 
De kosten zijn € 5,- p.p. (tot 4 jaar gratis). Te betalen bij de verlichte kassa aan het eind van het parkeerterrein - bij voorkeur CONTANT. Dit is INCLUSIEF een warm drankje in de vorm van koffie, thee of warme chocolademelk, tegen inlevering van het entreekaartje te verkrijgen bij de partytent op het Pyramideterrein.

PARKEREN
Parkeren is gratis. Parkeerwachters regelen een parkeerplek. Een zaklamp of lampion is ook leuk. Handig, spannend en sfeerverhogend. Helaas is de route niet geschikt voor rolstoelen of wandelwagens.

TIJDEN
Vanaf 17.30 uur kun je via een verlicht pad door het bos naar de eveneens verlichte Pyramide van Austerlitz lopen (1,1 km). Bepaal zelf je starttijd tot 21.00 uur.

Langs de route en bij het monument vertellen soldaten in fraai gekleurde uniformen waargebeurde verhalen en anekdotes. Het leukste is natuurlijk dat de Pyramide beklommen kan worden. Kinderen krijgen daarna een klimdiploma. In het Bezoekerscentrum draait een film over de Franse Tijd en de Pyramide. 


Deze bijzondere wandeling wordt mogelijk gemaakt door de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. De opbrengst komt geheel ten goede aan de instandhouding van de Pyramide van Austerlitz, een levend monument.

Check bij slecht weer voor alle zekerheid deze website voor het geval het evenement om veiligheidsredenen afgelast moet worden.